Ozdobte svou zahradu. Pusťte se do pěstování cypřišku hrachonosného

Date:

Cypřišek hrachonosný patří mezi nenáročné rostliny, které však v zahradě dokáží udělat spoustu parády. Tato dřevina vynikne nejen samostatně, ale i jako součást skupinové výsadby. Zjistěte, jak na správné pěstování.

Co je pro cypřišek hrachonosný charakteristické

Cypřišek hrachonosný pochází z východní Asie, především Japonska. Na první pohled zaujme svým velmi atraktivním vzhledem, díky kterému se jeho použití těší popularitě v zahradní a krajinářské architektuře. Zakrslý kultivar ‘Filifera Nana’ byl pak speciálně vyšlechtěn pro své estetické a pěstitelské kvality. 

Zmíněný kultivar běžně dorůstá do výšky 1 až 2,5 metrů. Vaše srdce si získá díky kompaktnímu kulovitému tvaru. Hojně bývá ceněn pro svůj pomalý růst a celkovou dlouhověkost. Jeho použití se těší popularitě v bonsajovém umění, jelikož jeho zajímavá textura umožňuje vytvářet pestré neotřelé kombinace.

Pěstování cypřišku hrachonosného

Pěstování tvarovaného cypřišku hrachonosného je poměrně jednoduché a s tímto úkolem si velmi dobře poradí i pěstitelé začátečníci. Tato dřevina si libuje na slunném až polostinném stanovišti. Důležité je zvolit dobře propustnou půdu s mírně kyselým až neutrálním pH. Dejte si pozor na přemokřené a těžké půdy, které by tento strom nemusel ustát.

U mladých rostlin hraje velkou roli dostatečná zálivka, aby mohlo dojít k jejich uchycení. Dospělé rostliny dobře snesou i mírné sucho. 

Kam cypřišek v zahradě umístit

Cypřišek hrachonosný se bude v zahradě vyjímat jako solitérní rostlina i jako součást skupinové výsadby. Perfektně vynikne v kombinaci s trvalkami, travinami a jinými jehličnany. Pomalý růst a malé rozměry nahrávají také tomu, že lze cypřišek hrachonosný použít při tvorbě skalky nebo v rámci kontejnerového zahradničení. 

Více informací ze světa okrasných stromů najdete na www.okrasne-stromy.cz

- Reklama -pr článek

Nové příběhy

Další články autora
Katka

Proč si najmout interiérového designéra? Podívejte se na výhody, které získáte

Zařizování interiéru je pro mnohé výzvou, která vyžaduje kreativitu,...

Víte, kde najdete mnohé levné kuchyňské linky? Stačí si vybrat

Spousta z nás se rozhodne s příchodem léta pro rekonstrukci svého...

K zajištění bezpečí a dlouhověkosti vašeho domu pomůže oprava střechy

Střecha je jedním z nejdůležitějších prvků každého domu. Poskytuje...